Pressemeddelelse 23. maj 2017

 

Under overskriften ”Ønsker glade lærere” skriver Folketidende den 16/5, at EL, SF og K fremsætter forslag om at der indledes drøftelser mellem Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening om en lokal arbejdstidsaftale.

 

Vi støtter selvsagt forslaget, idet vi ofte har argumenteret for en arbejdstidsaftale, både i offentligheden og i drøftelser med kommunens ledelse.

 

En arbejdstidsaftale giver ikke kun ”glade lærere”, men en sådan investering kan få stor betydning for Lolland Kommunes folkeskole på mange flere områder: bedre forberedelse og dermed højere kvalitet i undervisningen, mere tid til den enkelte elev – både fagligt og socialt, bedre muligheder for samarbejde med kolleger, forældre og fagpersoner, et forbedret arbejdsmiljø, og ikke mindst ved vi fra andre kommuner, at en god arbejdstidsaftale tiltrækker kvalificeret arbejdskraft.

 

Lærerforeningens generalforsamling vedtog i marts, at forhandlinger om en arbejdstidsaftale signalerer:

  • ”at kommunerne bakker op om lærerne og folkeskolen
  • at lærerforeningen anerkendes som en seriøs aftalepartner
  • at aftalte arbejdsvilkår er grundlaget for samarbejdet på det danske arbejdsmarked”

 

En aftale om arbejdstid mellem Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening nødvendiggør investeringer i folkeskolen, som blandt meget andet er beskrevet i: Argumentation for arbejdstidsaftale:

http://kreds68.org/medlem/aftaler/lolland-kommune

Vi opfordrer til, at byrådet samarbejder om at se på folkeskolens vilkår som helhed og inddrage spørgsmålet om en arbejdstidsaftale i drøftelserne.

Dette vil naturligt kunne ske i forbindelse med forhandlingerne om budget 2018.

 

For yderligere oplysninger:

Henrik Hansen

Formand

Lolland-Falsters Lærerforening

5482 2564

6133 0916